Den här bloggen beskriver arbetet inom Miljöpartiet i Uppsala län. Här presenteras bakgrund, fakta och reportage om vad som händer i föreningen och i kommunerna i länet.

måndag 16 maj 2016

Framgång på kongressen för Uppsala

På helgens MP-kongress i Karlstad var ökat bostadsbyggande, satsningar på hållbara städer och hållbar landsbygd några av de viktigaste diskussionsämnena där Uppsalas kongressgrupp fick igenom viktiga beslut.

Uppsaladelegationen, som bestod av Björn Lindgren, Maria Gardfjell, Bengt Fladvad, Andrea Byding, Fredrik Leijerstam, Kerstin Lundborg, Oliver Björklund, Klara Ellström och Yvan Bugabo, är nöjda med många av de beslut som fattats på kongressen.

- Vi fick starkt bifall för vår motion för ökade statliga satsningar på spårvägar i Sveriges största städer, säger kommunalrådet Maria Gardfjell.

MP Uppsalas kongressgrupp
- Vi fick dessutom igenom ett viktigt förslag att stödja klimatsmart byggande i trä genom ett förslag på om ett helt nytt bonus-malus-system för byggmaterial samt ett förslag om större satsningar på fler laddstolpar för elbilar, säger MP Uppsalas ordförande Björn Lindgren.

Efter en turbulent tid för MP på riksnivå blev kongressen en nystart. 

- Med Isabella Lövin som nytt språkrör, Amanda Lind som ny partisekreterare och Alice Bah Kuhnke som ny ledamot i partistyrelsen får Miljöpartiet ett lyft, säger Björn Lindgren.

En annan händelse var ett seminarium om divestering som Finansmarknadsminister Per Bolund höll tillsammans med miljöborgarrådet i Stockholm Katarina Luhr och kommunalrådet Maria Gardfjell. 

- Att klimatanpassa finanspolitiken är ett nytt viktigt verktyg också för kommunerna, och här ligger Uppsala i framkant, säger Maria Gardfjell. Seminariet ledde till ett gemensamt initiativ till fortsatt samverkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar